Столичната дирекция на вътрешните работи разпространи кадри от камери на нападението над 14-годишно момче в автобус 404 в София на 21 февруари.

Случаят предизвика вълна от възмущение заради факта, че момчето е било тормозено от четирима нападатели заради екип на ЦСКА, който е бил принуден да съблече, и заради факта, че никой в автобуса, дори и шофьорът, не са му помогнали.

Въпреки шока от този инцидент 14-годишното момче, възпитаник на спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“, се яви на 22 февруари на държавно първенство по самбо и спечели сребърен медал.

От публикацията на сайта на СДВР става ясно, че нападателите са ударили момчето в лицето, а един от тях му се заканал: „Махай дрехите веднага, или ще те пребием!“. 

Ограбиха и съблякоха дете в автобус заради суитшърт! Шофьорът: Ами, това е България!

„В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители на описаното по-горе деяние са непълнолетните А., Д., Х. и Д. – съответно на 15, 15, 16, 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за извършено престъпление.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, уточняват от полицията.

Четирите момчета са ученици в София и на всички тях е образувано досъдебно производство за грабеж.