Ивайло Иванов направи първи коментар, след като спечели сребърен медал в категория до 81 килограма, на Европейското първенство по джудо, което се провежда в Прага.

Джудистът ни спечели среброто, след като на финала загуби от грузинеца Тато Григалашвили с „ипон“ след две оценки „вадзари“ в полза на съперника. Преди това, възпитаникът на треньора на националите ни по джудо Атанас Герчев победи последователно Никола Шилар от Франция, Марсел Черчеа от Румъния, Ведат Албайрак от Турция и Фран Де Вит от Нидерландия.

Ето какво каза той след награждаването:

С времето се научих да приемам и загубите и победите малко по- спокойно. Ивайло отпреди 2-3 години щеше да се ядосва, да коментира бурно, да търси причината за “загубата” на златния медал.

Днес аз просто спечелих среброто, насладих се на момента, бях в добра форма, през целия ден имах и други лични емоции и проблеми в главата си, но наистина дадох всичко от себе си. И съм доволен, щастлив, благодарен. Защото това, което сме постигнали е плод на много труд, лишения и борба.

Всеки ден. И в пандемията, и в “нормалното” време, и когато децата са ми болни и мен ме няма и когато не мога да се виждам с близките, за да ги опазя. Този си го заслужих и съм благодарен. Другият път дано е с друг цвят.
И тези думи не означават, че приемам и съм доволен от загубата и няма да се боря за злато, но човек трябва да оценява и по-малките неща в живота си по пътя към върха.

Благодаря на всички за подкрепата, той е за вас.