Водещата фирма „Парсек груп” в консорциума, който подаде жалба в КЗК срещу избора на строител за ст. „Христо Ботев”, официално оттегли жалбата си в КЗК. От фирмата изпратиха отворено писмо, към което са прикачили и кореспонденцията с Комисията за защита на конкуренцията.

Три нови стадиона и две спортни зали ще радват пловдивчани до 2 години

Уважаеми фенове на ПФК Ботев (Пловдив) и Пловдивчани,

Искам да съобщя, че подадената от нас жалба срещу избор на изпълнител за довършването на стадион Христо Ботев е вече оттеглена.

Решението за оттегляне на жалбата дойде след мой емоционален разговор с фен на ПФК Ботев (Пловдив), който заяви, че стадионът е мечта на всички фенове и жители на град Пловдив. Давам си сметка колко много усилия са положени от страна на кмета Здравко Димитров за финансирането на такъв мащабен проект, който шест години бе отлаган. В тази връзка не желая дострояването да се забави с месеци или години заради частния ни интерес”, пишат от „Парсек” и допълват, че са отстранени от процедурата заради бутафорна грешка. 

При това положение от Община Пловдив могат да поканят победителя в процедурата ПИМК за подписване на договора за строителството на Колежа.

ПИМК ще строи стадион "Христо Ботев"