Борислав Михайлов - човекът, който обича да си пийва и да танцува. Като такъв е известен в повечето среди.

Но той е нещо много повече, уважаеми читатели. Той е председател на Българският футболен съюз от 14 години. 14 години, в които не се случва нищо с българският футбол. Той е в застой, дори в постоянно падение.

Снощи страната ни беше унизена във футболен двубой с националите на Англия. Паднахме позорно насред София с 0:6 и поставихме рекорд... за най-тежка загуба на родна земя. И 12-и пореден мач без победа на българските национали.

След години падения и неуспехи в българския футбол, най-накрая някой реши да потърси отговорност на човека, който е виновен за всичко това - Борислав Михайлов.

Към днешна дата националните отбори (без да ги подценявам) на Люксембург, Черна гора, Косово, Македония ще ни бият на лягане и на ставане. А ние какво играем? Футбол? Не! Ние играем на въпроси и отговори с г-н Михайлов. Кога, защо, как и дали ще стане, вече 14 години.

И кръговратът се завърта. Влагало се в бази, в тренировки, в комфорт на футболистите по време на пътуване. А резултатът? Той няма значение, защото винаги падаме.

Публиката по стадионите вече я няма. Българският футбол е на своето дъно. И се закопава в него. Дотук ли трябваше наистина да стигнем, за да се поиска оставката на човека, допринесъл за това? Явно да.

След малко кавги и драми и след като първо отказа да го направи, днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък.

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин, настояха от БФС.

Благодарности за всеобщия усет на г-н Михайлов, все пак, от един бивш фен на футбола, защото Вие господа, ръководещи го, ме отказахте от него.