Втори инцидент на Рали Дакар завърши със смърт. Мотоциклетист Едвин Стравер почина, след като преди две седмици катастрофира със своя КТМ 450 на предпоследния етап в Саудитска Арабия.

48-годишният Стравер имаше много тежка травма на гръбнака след инцидента на 16 януари, като стана ясно, че сърцето му е спряло за около 10 минути след удара. Той бе транспортиран с хеликоптер до болница в Рияд, а в сряда бе транспортиран до родината си, където лекарите потвърдиха, че няма надежда Стравер да излезе от комата, заради твърде тежките увреждания на мозъка, предаде БГНЕС.Днес след консултации със семейството му е било взето решение да бъде спряно изкуственото поддържане на живота.

Това е втори фатален инцидент на тазгодишното издание на Рали Дакар, след като на 12 януари португалският пилот Пауло Гонсалвеш на 40-годишна възраст след катастрофа със своя мотоциклет. След смъртта на Стравер вече общо 26 състезатели са загинали по време на изданията на Рали Дакар през годините, като 21 от тях са мотоциклетисти.