Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов.

"Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно.

Михаил Касабов ще изпълнява временно длъжността президент на БФС. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде насрочена датата за нов Конгрес. На следващия Изпълком ще бъде предложен и нов треньор", заяви Стефанов. Също така стана ясно, че Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев няма да се кандидатират за нов президент на Съюза.

"Неприятен ден за мен, първо искам да благодаря на Борислав Михайлов за това, което той направи в последните 15 години, това е негово лично решение. Моята главна задача е да насрочим нов Конгрес - аз искам да заявя, че ще свикам заседание на Изпълкома, на него г-н Лечков ще направи предложение за нов селекционер. На следващия Конгрес няма да се кандидатирам за президент на БФС", заяви твърдо Касабов.

"Движим се по правилата на УЕФА, ще бъде специално уведомени кога ще се свика следващия Изпълком, ще вземем решение за датата на Конгреса. Не е лесно, виждате колко бързо се случват събитията. Искам да изразя разочарованието си от раздялата с Краси, който е мой много добър приятел. Опитахме се да му дадем възможност, но резултатите липсват не само като голове, но и като начин на игра и мотивация", сподели Йордан Лечков по повод оставката на вече бившия селекционер на националите Красимир Балъков.