Грозно нападение над дете е било извършено в автобус номер 404 на градския транспорт в столицата тази вечер.

Около 18.10 часа в рейса трима младежи ограбили до шушка 14-годишно дете, ученик в Спортно училище пред погледите на шофьора и пътниците, няколко от които мъже. Грозната сцена се разиграла, докато рейсът се движел между "Подуене" и "Редута" към "Слатина".


Никой от присъстващите не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени - зам.-директорка на 112-то училище, както и журналистката Мария Кадийска от "Монитор", която става свидетел на грозната сцена. Кадийска разказа, че е чула как момче вика на висок глас "Моля ви, моля ви, не". Жената на съседната седалка до нея, оказала се зам.-директор на 112 училище в столицата, се е обадила на полицията за помощ.

След като двете жени призовали шофьора да спре и да изчакат органите на реда, той невъзмутимо реагирал с репликата: "Ами, това е България" и продължил да пътува с голия ученик посред зима и с нападателите му в рейса. Обяснил също така, че камерите в автобуса не работят.

Момчето разказало, че е от провинцията и живее в спортния интернат на ЦСКА в Слатина, където слязло. Детето обяснило, че е каратист и е било облечено с тениска и суитчър с надпис ЦСКА. Преди да слезе, една от жените в рейса съблякла дреха от своята дъщеря и облякла обраното момче.