Лоши новини за феновете на английкия футбол! Подновяването на футболния сезон в Англия бе отложено и мачове в страната няма да има най-рано до 30 април. Решението е взето на среща между ръководителите на Футболната асоциация.

Всички двубои от английската Висша лига, останалите ниво на професионалната лига, женската Супер лига и шампионатът при дамите са отложени.

Мерките са взети, за да се спре разпространението на коронавируса и да се ограничи броят на заразените на Острова. Първоначално Футболната асоциация преустанови провеждането на мачове до 3 април, но сега се стига до удължаване.

Клубовете в Англия подкрепят единодушно решението на УЕФА Европейското първенство по футбол да бъде отложено с една година,  за да има възможност отделните шампионати да приключат през лятото. 

Преди шест дни ръководните фактори в английския футбол взеха решение за спиране на мачове на всякакво ниво в страната поне до 3 април. Както вече стана явно, мярката бе удължена до края на следващия месец, поне засега.

Отлагането на Евро 2020 освободи място в календара и улесни доиграването на сезона, като планът на водещите първенства, сред които английската Висша лига е да завършат кампанията до 30 юни.