Пред сериозни проблеми е изправен треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович преди дербито на града срещу Ботев.

Босненският специалист ще трябва да прекроява изцяло халфовата линия на отбора заради неприятни контузии на двама от футболистите, които бяха гласени за титуляри.

Става въпрос за дефанзивните халфове Петър Витанов и Миховил Клапан, който миналата седмица подписа 2-годишен договор с черно-белите.

Оказа се, че хърватинът е ударил главата си, падайки в банята. Клапан обяснил, че му прилошало и изгубил равновесие. Лекарите установили, че причината е ниско кръвно налягане. Вчера футболистът мина пълни медицински изследвания в пловдивска болница и днес се очаква да стане ясно дали въобще ще бъде в групата за мача с Ботев, съобщава „Меридиан мач“.

На вчерашната тренировка на Лаута контузия е получил и другият основен играч в средата на терена Петър Витанов. Той със сигурност няма да може да се възстанови за дербито и ще бъде оставен извън групата.

Сърбинът Милош Петрович, който в някои важни мачове бе използван от Бруно Акрапович като дефанзивен халф, също е контузен и няма да може да играе в Коматево.