Легендата на "Левски" и бивш изпълнителен директор на "сините" - Наско Сираков, гостува в предаването "120 минути" по bTV, за да коментира горещата спортна тема - бъдещето на закъсалия финансово столичен гранд. Сираков, който заедно с други големи имена от близкото минало на "сините" поиска акциите на клуба, каза, че готов да получи мажоритарния пакет акции - нещо, което вече е заявил пред собствениците на "Левски" - Васил Божков и съдружника му Георги Попов.

"Аз го заявих в четвъртък на г-н Васил Божков, в петък и на Георги Попов - че съм готов да получа акциите на "Левски". Това мое решение да се обадя дойде след това, което се случи в сряда. Това, което се случи в сряда е може би най-ужасното в историята на "Левски". Подигравка с името на Апостола и на тези момчета, които създадоха "Левски" преди 106-години. Подигравка с легендите. Подигравка с мен, с Гонзо, с тези, които са сега.", каза Сираков.

"На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени. Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези. Няма нищо общо с истината. В "Левски" работят сериозни професионалисти. Не мога да слагам каруцата пред коня... Акциите могат да стоят така един, два месеца. Умолявам настоящите собственици да вземат бързо решение. Да има човек, който да носи акциите."

"Левски" има активи - футболисти, телевизионни права, приходи от билети... В пандемията са събрани над 840 000 лв. от билети и карти! Срамно ми е да си помисля да ходя, да моля премиера за държавни кредити. Той да не е банкова институция? Премиерът може да помогне само с логистика. Това е най-добре приетият политик в Европа. Защо някой не го помоли за такава помощ? Трябва да си прехапя езика, за да искам пари за дълговете ни."

"Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на Левски. Това ме накара да се обадя на Васил... Аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Знаех, че той няма да вземе акциите. Той няма право. Чувствах, че това ще стане. Винаги е казвал, че е фен на Левски, но влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите. Бях убеден, че няма да го стори"

"Левски" не е създаден да се спасява. А да побеждава. Нищо не можем да направим за спасението на клуба без акциите... Да кажа на Васил и Жоро, че те направиха много през тази една година. "Левски" за първи път, във финансово отношение, намали дълговете. От 32 на 16 млн. Това е фантастичен финансов резултат."

"Сега нека направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на привържениците. Дали ще са при мен, дали ще отидат при когото и да било от ветераните. И няма да спасяваме, а ще успяваме с "Левски"!

"Управляваше се лошо "Левски". Не можеш да харчиш повече, отколкото изкарваш.", коментира още Сираков.