Бившият ММА боец Седрик Маркс и приятелката му Кели Соренсън са обвинени за убийството на майката на едно от децата на спортиста - Ейприл Пийс, през 2009 година. 

Според данните на разследването двамата са отвлекли Пийс от убежище за жертви на домашно насилие в щата Вашингтон, след което я откарали в Блумингтън, щата Минесота. След убийството двамата отрязали ръцете на жертвата и извадили зъбите й, за да не могат органите на реда да разпознаят трупа. По непотвърдена към този момент информация тялото на Ейприл Пийс е било заровено някъде в щатите Северна или Южна Дакота. Трупът на жената обаче все още не е открит. 

Следствието се насочило към ветерана в ММА боевете, след като той проявявал интерес към разследването на убийството на Ейприл Пийс. 

Бившият ММА боец вече е обвиняем за двойно убийство - на бившата си приятелка 28-годишната Джена Скот и 32-годишния Майкъл Суерингин. Телата им са намерени на 15 януари 2019 г. Смята се, че Скот и Суарингин са били убити в резиденция в Килин, Тексас, на 3 януари 2019 г. Скот е имала връзка с Маркс две години. Прокурорите в щата Тексас искат смъртна присъда за двойното убийство. 

Седрик Маркс участва в боеве в продължение на 20 години след дебюта си през 1999 година. Последният му мач беше през 2018 година.