Коко Илиев може да донесе повече пари на Ботев Пловдив дори и тези, които влязоха в клуба по сделката с Майнц за Тодор Неделев.

"Канарчетата" и Интер са се договори за трансферна сума от 500 000 евро за младия талант.

"Жълто-черните" ще си запазят и 15% от следващата продажба на футболиста. Освен това при определени обстоятелства пловдивчани ще получат и още 1.3 милиона под формата на бонуси. Първият от тях ще дойде още след първите 2 мача на Коко Илиев за мъжкия отбор на нерадзурите, разкрива BgDerby.com.

Мениджърът на футболиста Калоян Иванов потвърди, че в Ботев Пд е пристигнала и официална оферта за Коко Илиев от Бенфика. Именно по този повод Иванов пожела да коментира и думите на собственика на Септември г-н Чандъров.

"Не сън виновен, че в Септември нямат официални оферти. Ние имаме такива освен от Интер и от Бенфика. Човек на неговото ниво е редно първо да се информира и след това да говори, защото той е голяма фигура във футбола през последните години и не му прилича да се изказва без да има нужната информация. Ботев и Интер постигнаха договорка и трансферът скоро ще бъде обявен официално. Случаят с Коко Илиев няма нищо общо с този на юношата на Септември", заяви Иванов пред медията.

От Ботев Пловдив коментираха, че все още няма подписана сделка. От клуба добавиха, че за Коко Илиев има запитване и от Ювентус.