"Борусия" Дортмунд и "Барселона" не се победиха, завършвайки 0:0 в първи мач от група 6 на Шампионската лига, игран на крепостта "Сигнал Идуна Парк". Аржентиснката мегазвезда Лионел Меси се завърна в игра след повече от двумесечно отсъствие. "Жълто-черните" могат повече да съжаляват, че не се поздравиха с три точки. Марко Ройс пропусна дузпа в 57', а четвърт час преди края Юлиан Брандт нацели напречната греда.

Противно на очакванията, в началните минути "жълто-черните" владееха повече кълбото, докато каталунците действаха по-прибрано. Това обаче се промени след 11-ата минута. В 12-ата Гризман и Суарес направиха двоен пас, след което французинът стреля, но топката беше избита.

Домакините отговориха с излизане на Марко Ройс сам срещу Тер Стеген, но вратарят реагира.

В 36' по-късно пред Фати се откри шанс да отбележи, след като Роман Бюрки не беше на вратата си, но футболист на вестфалци изби.

В 47' удар на Луис Суарес бе спасен от Бюрки. Само десет минути по-късно Джейдън Санчо изработи дузпа за домакините, след като Нелсон Семедо го спря непозволено в наказателното поле. С изпълнението се нагърби Марко Ройс, Тер Стеген обаче хвана ъгъла.

В 59-ата на терена се появи Меси, който смени Фати. По същото време и Иван Ракитич зае мястото на Бускетс.

"Борусия" не се стресна, а продължи да напада и последваха нови пропуски на Ройс, както и греда на Юлиан Брандт в 75'.

В последните 7-8 минути Барса притисна германците, но не създаде нито една опасност.