Ивет Лалова бе емоционална след финала в Доха, като изрази съжаление за пропусната възможност да се наредисред медалистките на 200 м на световното първенство.

35-годишната българка остана седма на планетата за трети път в кариерата си, но пък отново е най-бързата бяла жена на света.

Ивет записа време от 22:77 секунди, а шампионката - британката Дина Ашър-Смит, бе с време 21:88 секунди. Втора е Британи Браун от САЩ с 22.22, а почетната стълбичка попълни Мужинга Камбунджи от Швейцария с 22:51 секунди.

Американките Англерне Анелъс и Дезирея Брайънт останаха четвърти и пети, а шеста е Джина Бас от Гамбия. След Лалова-Колио финишира Тиния Гайтър от Бахама.

"Малко не достигна за медал, но всъщност... е много. Малко е, защото се борим за стотни, за сантиметри", заяви Ивет след финалното бягане в Доха пред сайта BGathletic.com.

"Аз имах една задача - да си направя бягането, и не успях да го направя. Беше доста емоционално, както винаги - финал е. Опитвах се да се отърся от емоцията. За това кратко време за почивка от вчера до днес могат да се случат много неща - хора сме, жени сме, всичко се случва. Днес беше тежко", призна топ атлетката ни.

"Искаше ми се повече. Знаех, че след Дина (б.а. шампионката на 200 м) нататък медалите са свободни и знаех, че това може би е шансът ми. Седмо място в света не е малко, разбира се. Но този медал, който отиде в швейцарката спокойно можех да го взема аз. Тук се взимат медалите, от този който си направи бягането.

В сериите направих много силно бягане в завоя и платих във втората част, а в полуфинала пък стана обратното. Днес трябваше най-накрая да напасна нещата, но трудно е във финал.

Не съм уморена. Съвсем честно, много съм добре, просто не уцелих ден. Може би така ми беше писано днес да е седмо място. Приемам го, щастлива съм за този финал, в който участвах. Тъжно ми е за медала. За финала се радвам. Но Господ си знае работата. И продължаваме", заключи със сълзи на очи златната ни Ивет.

Подвигът на Ивет: На 35 – седма в света на 200 метра. Талант, шапки долу!