Отборът на Лудогорец записа втори пореден впечатляващ успех в група "Н" на Лига Европа. След като в първия си мач "орлите" разбиха с 5:1 като домакин ЦСКА (Москва), днес играчите на Станислав Генчев пометоха с 3:0 Ференцварош при визитата си в Будапеща. Още по-впечатляващ е фактът, че тимът от Разград игра цяло полувреме с човек по-малко, след като Драгош Григоре получи два жълти картона малко преди почивката.

За българския тим изненадващ играч се оказа с основна заслуга за успеха. Това бе бранителят Рафаел Форстър, който отбеляза два гола.

Резултатът беше открит още в 39-ата секунда, когато Лукоки превърна в гол центриране на Недялков.

В 16-ата минута Кешеру можеше да удвои, след като се оказа на отлична стрелкова позиция в наказателното поле, но вратарят успя да избие в корнер. 

Малко преди края на полувремето резултатът вече бе 2:0 в полза на Лудогорец. От един пряк свободен удар фронтално срещу вратата на унгарците Рафаел Форстър разстреля Дубиш в горния десен ъгъл. Така завърши и първата част.

След първия съдийски сигнал на второто полувреме домакините натиснаха разградчани и на два пъти можеха да върнат попадение, но Пламен Илиев се оказа последна преграда пред гола.

В 64-ата минута Лудогорец стигна до трети гол. При едно центриране от ъглов удар Форстър засече топката с глава и я прати, за трети път във вратата на унгарците.

В следващите минути домакините опитаха множество удари по посока на вратата на Илиев, но повечето от тях бяха неточни или блокирани, а когато се налагаше българският вратар беше стабилен под рамката си и резултатът остана непроменен.