ЦСКА и "Лудогорец" завършиха 0:0 в дербито на 18-ия кръг на Първа лига, играно при доста мразовито време на стадион "Българска армия".

Очакванията за зрелище и здрав сблъсък не се оправдаха, като на терена преобладаваше защитната игра, а нервите и нарушенията взеха превес над креативността.

За целия мач шампионите дори не успяха да нанесат точен удар към вратата на "червените".

Това бе четвърто поредно нулево равенство между двата отбора, което запази статуквото.

Лудогорец продължава да е начело в класирането със 7 точни преднина пред втория Левски, докато ЦСКА е 4-и, на 11 точки от лидера.

Срещата започна с минута бурни ръкопляскания в памет на легендарния български актьор Стефан Данаилов, а сектор "Г" издигна транспарант: "Почивай в мир, Ламбо!"

"Най-хубавото е, че запазихме преднината си, но като цяло мач не се получи. Може би ЦСКА имаха 1-2 удара към вратата ни повече, но добре е, че взехме и тук точка", коментира вратарят на "Лудогорец" Пламен Илиев, който бе избран за играч на мача.

"Труден мач, тежък сблъсък. Това беше среща, в която се гонеше резултат, нямаше много положение. Мисля, че в крайна сметка това е заслужено – двете нули. Не дадохме на "Лудогорец" да стигнат по положение. Ние имахме две ситуации, които не реализирахме. Не успяхме да победим, но можехме да го направим. Искам да се извиня на феновете, че не спечелихме", коментира треньорът на ЦСКА Милош Крушчич.