Локомотив (Пловдив) удари ЦСКА-София с 1:0 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. По този начин "черно-белите" се бетонираха на третото място, като са равен брой точки с втория Левски и на седем пред днешния си съперник.

Още във втората минута Ожболт излезе на голова позиция, но не сполучи. В 14-ата минута Али Соу беше изведен на чиста голова позиция, но ударът на нападателя на "червените" мина встрани от вратата.

В 16-ата минута Умарбаев след шпагат и пас по земя намери добре Томашевич, който беше забравен от бранителите на ЦСКА и с точен удар матира Бусато, но играчът на "смърфовете" отбеляза, след като бе в положение за засада. Попадението все пак бе зачетено.

ЦСКА отвърнаха светкавично, като Занев в 20-ата минута прати топката встрани от вратата. Домакините отговориха с удар на Умарбаев в 28-ата минута, но несполучлив. Шест минути по-късно Ожболт стреля добре, но Бусато беше на мястото си.

Бирсент Карагарен направи невероятен пропуск минута преди почивката, след като стражът на "червените" спаси далечен удар на Георги Илиев, топката се озова в Карагарен, но той шутира право във вратаря на гостите.

Втората част започна с по-активна игра на гостите. В 48-ата имнута те направиха два невероятни пропуска. Първо Кери не успя да вкара от два метра след центриране отляво на Евандро и феноменална намеса на Луков. Последва добавка на Соу от метър, но стражът на смърфовете отрази по още по-невероятен начин и нея.

В 71-ата минута появилият се секунди по-рано от пейката Витанов допусна грешка, след която направи фаул близо до ъгловия удар. Последва прострелно центриране, което затрудни отбраната на пловдивчани, но в крайна сметка топката бе изчистена напред. Малко по-късно, в 74-ата минута, Малинов шутира в близкия ъгъл на Луков, но ударът не затрудни стража, който без проблем улови.

В 82′ Томашевич извърши ненужно опасно влизане в краката на съперник до флагчето за ъглов удар и получи втори жълт картон, заради което напусна терена преждевременно. 5 минути по-късно играч на ЦСКА успя да изчисти топката от голлинията след разбъркване в червеното наказателно поле, дошло след корнер.