Локомотив Пловдив е на втори пореден финал за Купата на България! "Черно-белите" не отбелязаха, но и не допуснаха гол в реванша срещу Левски, завършвайки 0:0, което бе напълно достатъчно да направят следващата крачка към защитата на трофея. "Смърфовете" имаха два гола аванс след първата среща, играна в Пловдив.

В 21-та минута първата възможност в срещата бе пред Спиеринг, който обаче беше изпреварен от Луков след подаване на Станислав Иванов. Три минути по-късно Франко Мазурек хитро подаде вдясно на наказателното поле за Иванов. Младокът финтира бранител на гостите, а топката рикошира, но въпреки това някак остана в него. Иванов стреля с левия крак отблизо, но в аут.

В 28-та минута Янис Каргас бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите. Центрирането на Мазурек дойде точно в него, но гръкът отправи анемичен удар. Съдията даде нов корнер, макар ясно да си пролича, че само Каргас е играл с топката. При последвалия корнер имаше фаул срещу Мартин Луков.

В края на първата част Георги Георгиев спаси домакините. Вратарят показа отличен рефлекс, избивайки удар на Бирсент Карагерен от няколко метра.

Левски започна по-доминиращо втората част, но в първите двайсетина минути доминацията му се изразяваше в държане на топката. Все пак между 63-ата и 65-ата "сините" стигнаха до три много добри шанса за гол, но нито Паулиньо, нито Робърта, нито Мартин Райнов успяха да накажат Мартин Луков и да поведат домакините напред в резултата.

В 83-та минута Димитър Илиев напредна с топка в крака отдясно и подаде по земя за Карагарен. Той, от своя страна, стреля, но Холмар Ейолфсон сложи крака на пътя на топката и блокира удара му.

Силен натиск на "сините" доведе до две сеиозни опасности в последните минути. Първо Робърта затрудни максимално стража на "черно-белите" Луков с удар с глава, а впоследствие в продължението попадение на Каргас бе отменено заради нарушение.

 Сега остава въпросът кой ще бъде съперникът на "черно-белите" на финала - Ботев или ЦСКА-София?