Отборът на Локомотив Пловдив пристигна в столицата. Футболистите ще проведат тренировъчно занимание преди утрешния мач. По-рано днес старши треньорът на "черно-белите" - Бруно Акрапович, заяви категорично, че тимът тръгва за София, за да спечели Купата на България за втора поредна година. Черно-белите ще се изправят срещу ЦСКА-София, утре от 19.15 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Шансовете са 50 на 50, но нашите очаквания са големи. Играхме преди няколко дни с ЦСКА, знаем техните качества. Много тактика в такъв мач не помага. Трябва да дадем всичко от себе си, да играем хубав футбол, да създадем шансове и да вкараме гол", обясни Акрапович.

Отборът е в отлична форма, тренирахме пълноценно, възстановени сме. Всички са здрави с изключение на Давид Малембана, уточни още наставникът на "черно-белите".

През 2019 година Локомотив Пловдив спечели Купата на България, надделявайки над градския си съперник Ботев във финала, игран на Националния стадион "Васил Левски". В герой за "смърфовете" се превърна Ален Ожболт, който в 73-ата минута откри резултата. Главният рефер Николай Йорданов даде пет минути продължение на сблъсъка, но втори гол не бе реализиран в нито една от двете врати. Така тимът на Бруно Акрапович ликува след последния съдийски сигнал.