Кубрат Пулев излезе с официална позиция, след като вчера британски медии го посочиха с пръст за расистки смисъл в негови думи за Антъни Джошуа, съобщи Труд.

"Има по-хубав тен от моя", каза на пресконференция в София във вторник Пулев, а на Острова това е изтълкувано като расистка забележка. Двамата предстои да излязат в мач за световната титла по бокс на 12 декември в Лондон, съобщи Труд.

Ето какво написа в официалната си позиция Кобрата:

"Приятели, Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници. Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора - представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.

Използвам възможността да честитя рождения ден на Джошуа, който е днес (вчера, 15 октомври - б.р.) и да му пожелая много щастие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всякога!"