Броени дни преди старта на Световното първенство по лека атлетика в Доха - българската гордост Ивет Лалова се прибра в родината си. Причината - над 300 деца и една инициатива, която цели да създаде нови шампиони.

“Открий шампиона в теб” се провежда за втора поредна година. Турнирът е организиран от “Ивет Лалова Спринт Академи” и в нея се включиха близо 330 деца, които един ден може би ще станат новите шампиони на България.

Гвоздеят на програмата - появата на топ лекоатлетката ни.

"Много добре знам моето значение на пистата тук за тях. Много хора се учудиха и ме питаха, как само 2 седмици преди началото на световното първенство, аз мога да си наруша режима, да изляза от него, но за мен е важно да бъда тук, защото голяма част от тези деца са тук заради мен.", сподели пред bTV Лалова.

Надпреварата се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София. Участваха деца от цялата страна на възраст между 6 и 13 години. Състезателните дисциплини бяха спринт 60 метра, скок дължина и щафетно бягане на 4 по 50 метра.

"Опитвам се да взимам хубавото, хубавата емоция, максимално да спазвам все пак своя режим и своите тренировки, защото знаем, че това е много хубаво и всеки път, когато съм в България съм окъпана в любов и внимание, но за мен все още е важно да бъда съсредоточена именно за Доха. Взимам позитивните емоции оттук, взимам това бъдеще, което виждаме днес на стадиона, защото… да, те са бъдещето на нашата атлетика, на нашия спорт”, допълни още спринтьорката ни.

Две седмици преди началото на най-важното състезание за сезона, Лалова сподели, че чисто физически се чувства прекрасно и вече с нетърпение очаква надпреварата.

В Доха тя ще стартира единствено в по-силната си дисциплина - 200 метра. Шампионатът на планетата започва на 27 септември.