Футболните фенове знаят много за кариерата Футболист № 1 за 2019 г. – Димитър Илиев. Този път обаче ще стане дума за другата голяма любов в живота му – Мартина.

Миналата година той вдигна най-голямото лично отличие във футбола – Футболист на годината на България.

 

Сега Златната топка стои на почетно място в дома му в Пловдив. Там разбира се е и съпругата му - Мартина. А те се познават от малко по-отдавна – тя на 18 г., а той – на 19 г.

 

Занимават се с различни неща. Мартина работи в сферата на модата, в българска марка. А призванието на Димитър е да радва футболните фенове. Заедно с него „Локомотив Пловдив“ миналата година вдигна Купата на България. Но още от самото начало, знаят, че са един за друг, пише бТВ.

В Полша Димитър Илиев играе няколко години във футболен клуб „Висла“. Преди това Митко играе в „Локомотив“, ЦСКА, „Миньор“, „Пирин“ и „Монтана“. Това е и най-голямото изпитание за тях – честата смяна на градовете, в които живеят.

От две години имат и малък наследник – Йоан. Мартина твърди, че Димитър Илиев е изключително всеотдаен баща.

 

Страхотен баща е всъщност Митко, просто не съм очаквала наистина, скрива ми шапката… Колкото и да е изморен, колкото и да му се спи, никога не съм усетила у него досада от това, че трябва да се занимава с него. А в днешно време по мои наблюдения мъжете разчитат, че жените трябва да гледат децата, което според мен не би трябвало да е така“, казва съпругата на футболиста.