Грешен тест за коронавирус коства участие на пловдивския тенисист Димитър Кузманов на турнир в Сибиу, Румъния. Информацията за случилото си съобщия самият той във Фейсбук.

Вижте публикацията на Мико:

"Вчера бях тестван за Covid-19, защото беше нужно да предоставя отрицателен тест на ATP Challenger в Сибиу, за да мога да се състезавам. За жалост теста беше позитивен. Без да имам никакви симптоми, спазвайки всички мерки, пиейки всички важни витамини, които ми трябват на тялото, аз знаех, че трябва да си направя втори тест.

Втория тест го направих във ВМА, докато чакам резултата трябваше да откажа участието си на ATP Challenger-а в Сибиу, защото това беше най-коректното нещо,което трябваше да направя! Имах срок, в който трябваше да потвърдя участието си и за съжаление срокЪТ изтече, докато чакам втория резултат, затова не можех да поема риск и отказах участието си.

Днес излезе втория резултат - ОТРИЦАТЕЛЕН! Ще направя и трети тест още утре, за да бъде на 100% потвърдено и за да мога да се върна на корта още по-силен и мотивиран. Изпуснах едно състезание заради грешка, която не беше моя ,но смятам,че така е трябвало да се случи ,защото предстои нещо по-добро. Най-важното нещо е, че всички около мен са здрави и вече спокойни! Мой съвет: тествайте се 2 пъти ...явно понякога стават грешки в системата. Пазете се! Спазвайте всички мерки, пийте си витамините и бъдете здрави!"