Лудогорец надделя с минималното 1:0 като гост на Левски в дербито от 25-ия кръг на efbet Лига. Красив гол на Каули в 46-ата направи разликата между двата отбора. Автогол на Ейолфсон пък бе отменен поради много спорна засада в 24-ата минута. С победата разградчани се приближиха максимално до титлата.

Около 4500 зрители пристигнаха на стадион "Георги Аспарухов" да подкрепят домакините, като стояха през две седалки един от друг.

Първият удар в срещата дойде след пет минути игра. Той беше на Стайн Спиерингс, но нидерландецът прати кълбото много, много далеч от очертанията на вратата. Минута по-късно пък Робърта комбинира вляво с Паулиньо, който подаде успоредно за Станислав Иванов. Младият атакуващ играч на "сините" стреля, но блестящо заставане на Антон Недялков попречи на Иванов да отправи точен удар от близка дистанция.

Първият точен удар бе на сметката на Лудогорец. Абел Анисе бе оставен непокрит на 20 метра от вратата на Миятович, а мадагаскарецът стреля мощно към "синята" врата, но стражът на Левски улови. Лудогорец създаде първото си по-добро нападение след четвърт час игра. Тогава Вандерсон получи топката вляво на наказателното поле на Левски и видя Кешеру. Румънецът стреля силно, но Миятович с добра намеса прати топката в ъглов удар.

Лудогорец реализира попадение в 25-ата минута. Мавис Чибота получи топката вляво, а реферът Дениз Соколов маркира засада, но останаха съмнения за такава. Иначе Холмар Ейолфсон от Левски си вкара автогол, който в крайна сметка бе отменен.

Домакините отвърнаха с опасен удар на Горанов в 36-ата минута, който Стоянов изби. Последва нова възможност за Кешерю. Румънецът обаче стреля покрай синята врата. В 39-ата минута Иванов центрира отдясно, а Спиерингс с майсторско поемане се освободи от бранител и с левия крак прати топката покрай дясната греда на гостите.

Капитанът на гостите трябваше да се намесва отново в последните секунди на първата част, когато изби фаул на "сините".

Още в 24-ата секунда на втората част Каули матира Миятович с шут от 22 метра. Вандерсон проби отляво на скорост и върна топката за Каули Оливейра. Той отправи мощен удар към вратата на Миятович, като сърбинът само изгледа влитащата във вратата му топка.

Робърта стреля встрани от вратата в 67-ата минута при бърза контраатака. Малко след това Славчев бе заменен от Филипе Нашименто.

В 72-ата минута Чибота нахлу в половината на "сините" и стреля силно след колективна грешка на домакините в центъра на терена, но Миятович изби в ъглов удар. Това беше и последната изява на крилото, който бе заменен от Жоржиньо.
Изстрел на Робърта отново не уцели вратата на Стоянов в 77-ата минута.

Десет минути преди края играчите на Хубчев и феновете скочиха на Ники Йорданов, след като поискаха дузпа. Спиерингс се опита да пробие през Терзиев, но изрази сериозни претенции за 11-метров наказателен удар, след като топката се удари в ръката на националния бранител.

До края на срещата "сините" не можаха да изравнят и Лудогорец се приближи още повече до титлата.