Началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира провелата се по-рано днес среща в БФС. След нея стана ясно, че вариантите пред клубовете за подновяване на сезона са три. Генерал Мутафчийски определи всичко като "сметки без кръчмар" и даде мрачна прогноза, обяснявайки, че футбол в България едва ли ще има скоро. 

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи", коментира Мутафчийски пред БНР по повод решенията на днешната среща на работната група към БФС. От футболната централа обявиха, че първият вариант е първенство да бъде възобновено на 1 май.

"Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т.н. но, всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки може да навреди много“, завърши проф. Мутафчийски.

Според него рестартирането на българския спорт едва ли ще се случи през месеците май и юни. В зависимост от ситуацията спортни състезания у нас може би ще има през лятото или пък чак есента. Всичко зависи от развоя на заболяването.

Виц: Оцелелите от Covid-19 през...