Пловдив дочака своята гала вечер на професионалния бокс. Мениджърът на Кубрат и Тервел Пулеви - пловдивчанинът Ивайло Гоцев, който от 33 годинип живее в САЩ, организира невиждано шоу в зала Колодрума. В 18 часа ще бъде даден стартът на 10 атрактивни битки с участието на шестима българи, съобщава trafficnews

Четири от битките са в тежка категория, като има боксьори от цял свят. Гвоздеят на програмата е ясен - боят в 12 рунда за междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA между нашия Тервел Пулев и американеца Дешон Уебстър. Този мач, естествено, ще бъде последен и се очаква да започне в 22.30 часа.

Другите българи са талантът на пловдивския клуб Юнайтед Спорт Пенчо Цветков, който ще излезе за втория си мач на профи ринга. Сега Пенчо ще кръстоса ръкавици с 42-годишния латвиец със 77 мача при професионалистите Едгарс Калнарс.

Дебют в професионалния бокс ще направи българската с нигерийски корен Джоана Нуамеруе, която е актриса, каскадьорка и бивша кикбоксьорка. Нейна съперничка ще е сръбкинята Кристина Шварц. Коко Семерджиев се завръща на 47 години в битка срещу Борислав Занков - Боби бокса. Спас Генов ще проведе реванш с грузинеца Леван Шония, когото победи на галата на Тервел Пулев и Хюи Фюри миналия октомври в София. Тогава Шония втрещи всички, като налетя да бие треньора си след края на мача. На ринга ще излезе и силният румънец Богдан Дину, когото Кобрата победи през март в САЩ.

Шоуто е гарантирано, обещават организаторите Ивайло Гоцев и самият Кубрат Пулев, който ще бъде в ъгъла на брат си Тервел по време на мача с Уебстър. Очаква се залата да бъде пълна, като билетите са по 20, 30 и 40 лева, има и ВИП пропуски по 100 лева.


ПРОГРАМАТА ЗА ГАЛАТА В КОЛОДРУМА ДНЕС ОТ 18 ЧАСА

Сара Марянович, Сърбия - Мария Живкович, Сърбия - 6 рунда по 2 минути, суперлека категория

Даниел Бучиуч, Румъния - Нусмир Месанович, Босна и Херцеговина - 6 рунда по 3 минути, средна категория

Игор Шевазуцки, Украйна - Даниел Роблес, Испания - 6 рунда оп 3 минути, тежка категория

Джоана Нуамеруе, България - Кристина Шварц, Сърбия - 4 рунда по 2 минути, категория "перо"

Пенчо Цветков, България - Едгарс Калнарс, Латвия - 4 рунда по 3 минути, тежка категория

Константин Семерджиев, България - Борислав Занков, България - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Патрик Майлата, Нова Зеландия - Павло Кроленко, Украйна - 6 рунда по 3 минути, тежка категория

Богдан Дину, Румъния - Озбърн Макимана, ЮАР - 8 рунда по 3 минути, тежка категория

Спас Генов, България - Леван Шония, Грузия - 8 рунда по 3 минути, лека тежка категория

Тервел Пулев - България - Дешон Уебстър, САЩ - 12 рунда по 3 минути, полутежка категория