Футболисти загубиха служебно с 0:3, след като вместо на мач отидоха на... сватба. Главни действащи лица са играчите на клуб "Ясен" от шуменското село Ясенково.

Миналата неделя те трябвало да гостуват на тима от съседното село Борци, но така и не излезли на терена, пише "24 часа".

Вместо да гонят топката и да влизат в остри единоборства, почти всички футболисти от "Ясен" се забавлявали на сватбата на дъщерята на играещия треньор Бейджан Салим.

"Тази сватба трябваше да е по-рано през годината, но заради коронавируса беше изместена. Новата дата беше потвърдена и не можеше да бъде променена. Няма да изненадам никого, ако кажа, че винаги бих избрал най-важното събитие на дъщеря ми Салиме пред който и да е футболен мач. Шест-седем момчета от отбора бяха сред поканените. Обикновено се събираме по 10-11 души за мач, така че нямаме резерви и не можеше да се играе", заявява гордият Бейджан.

Играещият треньор се опитвал да преговаря с представители на противника "Борци", като им предлагал двубоят да е или в деня преди тържеството, т.е. събота, или в края на годината.

"Не се съгласиха, въпреки че им предложих варианти. И още тогава им казах, че няма да отидем за мача. Не мисля, че съм постъпил грешно", настоява щастливият баща.