Футболист на „Родопа - Смолян“ се размина на косъм от трагедия, след като получи травма  на мач в Карлово, срещу местния ОФК „Левски“. Двубоят се игра в неделя.

При един от сблъсъците между играчи на двата тима, който не е бил нищо особено, играч на „Родопа - Смолян“ получил неразположение, за което се наложило да му бъде оказана лекарска помощ. След това той продължил да играе.
 
Не след дълго се почувствал зле и поискал смяна. Отново лекар му е оказал помощ, след което централният защитник седнал на скамейката и изгледал мача до край. Оплаквал се в болки в рамото и предполагал, че има натъртвания.

След като приключил двубоят, завършил при нулево равенство, отборът от Смолян се качил на автобуса и потеглил за родопския град. По пътя за Пловдив, на футболиста му прилошава, припада и си глътва езика, пише "Дарик".

Последвала мигновена реакция на неговите съотборници и треньор, след което автобусът обърнал посоката на движение и се върнал в Карлово. Там потърсили помощ от спешните медици, след което младият футболист е откаран в пловдивска болница, където го оперирали по спешност. Оказало се, че има вътрешен кръвоизлив, в следствие на спукан далак. Хирурзите отстранили повреденият орган и спасили живота на момчето.
 
"В момента той се възстановява и се чувства добре", потвърдиха от ръководството на тима в Смолян. Тревожната новина обиколи феновете на тима, които стискат палци да се възстанови напълно и отново да го видят на терена с екипа на „Родопа-Смолян“.
 
 
Снимка: Фейсбук /архив/