Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов даде пресконференция преди дербито с Локомотив (Пловдив). Мачът е в неделя от 14.30 часа на Лаута.

"Настроението е приповдигнато, за този мач сме се готвили. Кой какви проблеми има – остават в миналото. Налице са футболистите, които могат да изиграят този мач. Трябва да овладеем напрежението и да покажем играта, която искат феновете. Дербито в някои отношения е по-качествено от софийското", заяви Спасов.

Срещата пропускат контузеният Тодор Неделев и новите попълнения Фабио и Андерсон, които все още нямат работни визи.

Лъчезар Балтанов ще е на линия за мача.

"Паузата е дълга и обикновено в игрова форма се влиза в 3-ти – 4-ти кръг. Неизвестните са много, три месеца без официален мач не е малко време. Възможни са колебания в играта, но настройката ни за дерби е налице. Надявам се такова да е настроението и на противника. Нека футболът бъде онова, за което ще се говори след мача", посочи Феро.

"Спомням си първото ми и единствено дерби с Локо като треньор на Ботев. Резултатен мач, завършил без победител, но атмосферата и тръпката нямат аналог с други мачове в шампионата. Не само сега, и преди това във всеки момент показвахме нашата съпричастност към Тоско. Това е още един стимул да спечелим мача – в памет на Тоско", завърши треньорът на "канарчетата".