Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов коментира изтегления жребий за полуфиналите за Купата на България. „Канарчетата“ ще срещнат ЦСКА-София, като първият мач е на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„Двубоят е повторение на полуфинала от миналата година, при всички положения всички съпеници са много сериозни отбори, така че приемаме жребия такъв какъвто е.“, заяви специалистът пред клубния сайт.

„Имаме опит в турнира за Купата на България и в никакъв случай домакинството ни в първия мач не променя съотношението на силите.“

„За нас е най-важно да разполагаме с целия потенциал откъм футболисти, който имаме. Да изиграем разумно и двата мача и ще направим всичко възможно да се класираме на финала.“

„Съперникът ни е един от най-добрите отбори в България. Начинът, по който отстранихме отбора на ЦСКА-София през миналия сезон, бе много болезнен за тях. Ще има доза реваншизъм от тяхна страна, но практиката е показала, че това не води до добри резултати“

„Трябва да запазим нужното спокойствие в нашия отбор. Не мисля, че има фаворит в сблъсъка. Евентуален финал с Локомотив е възможен, щом сме достигнали до тази фаза, но за целта двата тима трябва да елиминираме ЦСКА-София и Левски“.

Междувременно капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев призна, че е искал на полуфинала за Купата да се падне градският съперник Ботев. Жребият обаче противопостави черно-белите срещу Левски.

"Получиха се интересни двойки. Със сигурност много хора в Пловдив са искали да се срещнем с Ботев, но шансовете сега са напълно изравнени. Има доста време до първите мачове. Да се надяваме, че дотогава нещата с коронавируса ще отшумят и да играем пред публика. Аз също исках да се паднем с Ботев. Тази година те са по-назад като качество от Левски и ЦСКА.

Сега обаче се надявам отново да се повтори историческият финал. Ние сме настоящият носител на Купата и естествено, че трябва да направим всичко, за да защитим трофея. Но първо трябва да преодолеем Левски, което няма да е лесна задача.", посочи футболист номер 1 на страната.

Капитанът на Ботев (Пд) Лъчезар Балтанов от своя страна коментира волята на жребия, която прети неговия тим на полуфинал за Купата на България срещу ЦСКА-София.

„Повтаря се миналогодишният полуфинал. Със сигурност няма да е лесно. Няма фаворити, силите са изравнени. Надяваме се нашият отбор да се подготви добре, да хвърлим всички усилия и отново да играем финал. И този път да го спечелим. Нашият отбор от доста години се представя добре в този турнир, имаме нужния опит. Надявам се да станат хубави мачове и дай, Боже, да играем пред фенове“, заяви Лъчезар Балтанов.

Изтеглиха жребия за Купата!