Голям протест готвят феновете на Ботев Пловдив пред посолството на Гърция в София. Той ще се проведе в събота от 11 часа.

Близките на убитото в Солун момче настояват за справедлив процес. 4 автобуса с приятели на момчето ще тръгнат от Пловдив за столицата тази сутрин. Родителите на 28-годишния Тоско Бозаджийски са благодарни на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев за това, че държавата застава зад тях. България ще прави паралелно разследване на смъртта на младежа. До трагичния случай се стигна, след като деветима пловдивчани бяха нападнати от ултраси на гръцкия ПАОК в Солун.

"Справедливост за Тоско" продължава докато не доведем нещата до край и не получим това, за което всички се борим, а имено процес за убийците на нашия Брат. Пред сградата на посолството на Република Гърция в София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона”, пишат в официалния сайт на бултрасите.

Подробностите - вижте във видеото на Glas.bg: