Довършването на стадион „Христо Ботев” е кауза на жълто-черните фенове от няколко години. Спирането на строежа лишаваше от възможност хиляди привърженици да наблюдават от трибуни мачовете на своя тим.

„Благодарни сме много на действията на правителството и най-вече на премиера на България за отпуснатите средства.”, заяви Велизар Цолакидис, който е привърженик на футболен клуб „Ботев-Пловдив”

Какво каза още той – вижте във видеото:

 

 

Вече е ясно как ще бъдат разпределени парите, предвидени за закупуване на правителствен самолет, след като премиерът Бойко Борисов се отказа от намеренията за правителството да има нова летателна машина. Най-голяма част от сумата отива в Пловдив.

37 милиона лева от предвидените за правителствен самолет ще бъдат инвестирани в доизграждането двата стадиона на големите пловдивски отбори Ботев и Локомотив. 25 милиона лева от държавата ще бъдат дадени за довършването на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 милиона лева ще постъпят във футболен клуб Локомотив Пловдив. Черно-белите могат да използват средствата за стадион или база.

„Както знаете г-н премиерът се отказва от правителствен самолет, за да бъдат изградени физкултурни салони и да се изградят тези два стадиона, както и стадионът в Шумен, дават се пари и за стадиона в Шумен.”, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

Парите от държавата ще се харчат чрез ясни правила, категорични са от Община Пловдив.

„Трябва да представят проекти, ще има обявена поръчка и който я спечели, ще я изпълни. Ще бъде следен всеки лев къде се изразходва, в това отношение ще бъда безкомпромисен и за единия стадион и за другия.”, каза още Димитров.

„Най-добре е, че за първи път се инвестира в подобни спортни съоръжения в тази държава с цел да израстват здрави поколения.”, поясни фенът на Ботев Пловдив Велизар Цолакидис.           

Ще има и държавни средства за физкултурни салони в пет пловдивски училища, в които до момента са липсвали такива.  Проектите ще са типови и ще се реализират от Министерството на младежта и спорта.