Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) не излъчиха победител, завършвайки 0:0 в пловдивското дерби. Подобно на столичното, положенията пред двете врати бяха рядкост и футболът бе на заден план. 

В срещите досега двата отбора си бяха разменили точно по 39 победи и имат 31 равенства, а сега вече 32. Последното беше на “Лаута” през есента, когато двата отбора завършиха 1:1.

Преди първия съдийски сигнал играчите на "канарчетата" почетоха паметта на фена Тоско Бозаджийски, който загина в Солун. В течение на двубоя същото сториха и привържениците на "жълто-черните", представяйки уникална хореография.

Първият удар към една от двете врати пък б отпрвен от Александър Тонев във втората минута, но топката премина покрай вратата.

Три минути след това Лъчезар Балтанов също опита удар към вратата на Мартин Луков, но право в ръцете на вратаря.

В първите двайсети и пет минути дейстивията на терена се развиваха основно в средата на терена, като Момчил Цветанов и новото попълнение Акинсола Акиниеми получиха жълти картони от състава на Локомотив. 

В 23-ата минута за съжаление Лазар Марин нямаше как да продължи срещата и бе принудително заменен от Димитър Тонев. Той бе контузен при единоборство с Акиниеми малко преди това.

Самуилов посрещна Крушарски на Коматево, двамата един до друг в ложата СНИМКИ

След половин час игра топката бе центрирана отляво в наказателното поле на Локомотив, но Филип Филипов стреля доста неточно.

Малко след това Лъчезар Балтанов, отправи още един точен удар, но отново в ръцете на Луков.

В началото на второто полувреме привържениците на Ботев (Пд) посветиха втора хореография на Тоско Бозаджийски. Този път тя бе в Сектор "А".


В 51-ата минута Иван Бандаловски допусна груба грешка в защита, от която Бирсент Карагарен не успя да се възползва по най-добрия начин. Крилото на Локомотив отне топката от краката на защитника и стреля към вратата, но твърде слабо.

В 64-ата минута в игра се появи звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев. Халфът на “канарчетата” доскоро лекуваше травма в коляното, след като бе опериран заради скъсан менискус. Неделев зае мястото на Станислав Шопов.

Най-добрият шанс пред футболист от двата отбора се откри пред Александър Тонев в 73-ата минута. Крилото имаше добър шанс да вкара топката във вратата на Луков, но от няколко метра той направи по-трудното и стреля над вратата.

Три минути по-късно Тодор Неделев също имаше добра възможност да открие. Топката попадна в него на пеналта, а техничарят заложи на техниката и стреля в далечния игъл, но не намери очертанията на вратата.

В 82-ата минута Диниш Алмейда засече центриране от ъглов удар, а топката премина застрашително покрай лявата сглобка.