Фенове на Локомотив Пловдив излязоха на протест пред сградата на прокуратурата под тепетата. Ултрасите искат прозразчност при разследването за случая от миналия месец, когато полицай рани 17-годишен фен с нож пред бар.

Привържениците издигнаха транспаранти с надпис - "Безпристрастност, справедливост, прозрачен протест"

Това се случва, въпреки че въпросният служител на полицията беше привлечен като обвиняем и бе показано, че случаят няма как да бъде потулен.

Меле между фенове на Локо и полиция! Има ранен полицай и 5-има арестувани!* СНИМКА

Полицай наръгал с нож фена на Локо, той направил същото! 11 души сега са в ареста

Преди дни от "Лаута Арми" излезе и с позиция по случая, определяйки инцидента като опит за убийство.

Настъпи време да излезем на улицата и да поискаме справедливост и прозрачност на разследването, което се води срещу опита за убийство на едно 16 годишно дете от служител на МВР. Изразяваме своите притеснения, че случаят се неглижира умишлено и срещу извършителя няма дори повдигнати обвинения. В същото време феновете на Локомотив Пловдив, които са били на инцидента, са все още задържани. Всичко това ни кара да се замислим как човек с опит за убийство се разкарва свободно в хилядолетния ни град, който доскоро беше Европейска столица на културата? Ако това е нормално за град като Пловдив, то тогава какви са моралните ценности в България и цяла Европа, и изобщо има ли справедливост за семейството и приятелите на момчето, което можеше в момента да не е между нас?! Трябва ли да припомняме, че извършването на престъпно деяние трябва да се третира еднакво както за служители на МВР, така и за граждани, които са извън техните структури?!

Достойнството няма алтернатива!

Свобода за феновете на Локомотив. Безпристрастен, справедлив и прозрачен процес!