Фенове на Ботев се събраха на протест пред бившето генералното консулство на Гърция. Те настояват за справедливост и обявиха, че искат доживотни присъди за убийците на Тоско Бозаджийски. Протестът е символичен, тъй като през 2016-та дипломатическата мисия на Гърция в Пловдив бе прекратена.

След като се събраха, бултрасите се отправиха към стадион "Христо Ботев", преминавайки по ул. "Гладстон". Шествието блокира движението.

В ареста остава един от задържаните за смъртта на Тоско Бозаджийски

Освободеният от ареста футболен запалянко на гръцкия ПАОК, който бе задържан за смъртта на българина Тоско Бозаджийски, е със забрана да напуска Гърция и да посещава футболни мачове. Другият фен, съпричастен към трагичния инцидент, остава в ареста.

Двамата мъже са участвали с още 18 души в нападението срещу фенове на Ботев Пловдив, но от всички само един е зад решетките.

Както по-рано ви съобщихме, ръководството на Ботев Пловдив излезе с остра позиция. От клуба посочиха, че действията на нападателите са били преднамерени и това е недопустимо да се случва в държава от Европейския съюз. Ръководството заяви, че ще следи детайлно процеса в Гърция и очаква най-строги наказания.

*Обновена в 19:49 часа

Ръководството на Ботев с позиция за смъртта на Тоско!