Ивет Лалова, момичето, което се превърна в “нашата Ивет”, записа се като легенда не само в българската, но и световната история на леката атлетика и днес ще тича на финала на Световното първенство в Доха.

Всички очи са вперени в Ивет, а тя не крие емоцията от шанса, който си е извоювала сама - вълнение, смях, радост, сълзи. Куп емоции, които съпътстват Ивет по пътя й към финална.

За най-бързата българка това е седмо поредно участие на световно първенство и трети финал в кариерата й. Тя си осигури място в последното бягане на 200 м. в Доха. Не знае обаче още колко финала и остават. Много е вероятно последната и възможност да е на Олимпиадата в Токио догодина.

“Важно е някой път и аз да имам късмет, въпреки че фаворитките изчезнаха – много им дойде програмата, според мен и пистата е особена, изпоконтузиха се”, разказва Ивет пред специалния пратеник на bgathletic.com в Доха.

“Преди старт огледах момичетата около мен и си преброих моите финали – световни, олимпийски, европейски, и това ми даде доста голяма сигурност. За много от тях това дори е първи полуфинал и те се вълнуват и аз трябваше да им бъда като пример, трябва да съм железна и стана добро бягане”, споделя още Лалова.
Зад гърба на Ивет са съпругът й Симоне, треньорът й, цяла България и света - спринтьорката ни буквално е сензация в социалните мрежи, а хора от Италия, Испания и къде ли не стискат палци на нашето момиче.

Сред хората, които първи поздравиха Лалова за успеха бе и президентът на международната федерация Себастиан Коу, който я гледа на живо и в Правец на балканиадата през септември. Той я прегърна и разцелува и й пожела успех на финала.

“Отново се сещам за професор Бономи, който винаги плаче, когато ме изпраща на коул-рум. Емоционално, този път е много емоционално. Сега ще плачем всички заедно с Бономи, със Симоне… Аз вече си поплаках малко сама. Не успях да се откъсна от емоцията. Емоционално, защото винаги си правим сметки. Но колкото и да си правим сметки, винаги тук е по-различно и и винаги по-трудно”, споделя още Лалова.