Британският промоутър Еди Хърн с удоволствие би организирал битка между световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (22-0, 21 KO) и Тайсън Фюри (27-0, 19 KO), ако Фюри съумее да поднесе изненада и победи шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO). Но Хърн е убеден, че Тайсън Фюри няма да го направи и ще бъде нокаутиран от Уайлдър.

Срещата между Дионтей Уайлдър и Фюри ще се проведе на 1 декември в „Стейпълс център“ в Лос Анджелис.

“Струва ми се, че това ще бъде ужасна битка за Тайсън Фюри. Той може дори да спечели първите няколко рунда, но в крайна сметка ще бъде нокаутиран", заяви Еди Хърн.

"Вижте, нямам нищо против Фюри. Уважавам Тайсън заради онова, което е постигнал… Той е човек, който имаше сериозни проблеми и напълно промени живота си. И аз изпитвам голямо уважение към него. Той не е толкова рязък и не е в добра форма. Струва ми се, че Уайлдър удря твърде силно и в един момент ще го намери с ударите си. Не ме разбирайте погрешно – Фюри ще бяга, ще се движи, ще го държи, ще го върти, ще го бута и ще прави това постоянно. Уайлдър може да губи по точки, но в един момент той ще го нацели и когато го направи, ще спечели битката", добави британският промоутър.