Мач между Кубрат Пулев и шампиона в тежка категория Антъни Джошуа е изглежда все по-възможен през пролетта на 2020 г.

Бритенецът предпочита да се изправи срещу Дилиън Уайт, но според публикации в пресата на Острова, много по-вероятно е срещу него на ринга да се качи задължителният претендент за титлата на IBF Кубрат Пулев

Дори вече има идея и за място на битката, в която носителят на поясите в IBF, WBA и WBO да се изправи срещу българската звезда на профиринга. Става дума за най-модерния стадион в света към момента - този на "Тотнъм", който събира 60 000 зрители.

Вариантите за дата на сблъсъка са две. Единият е между 9 и 30 май, след като "Тотнъм" играе последния си домакински мач във Висшата лига. Според вестник "Сън" другата възможност е между 23 и 31 март, когато е прекъсването в програмата на Висшата лига заради баражите на националните отбори в Лигата на нациите.

"Би било мегаизживяване. Цяла година се бия извън родината и ще е хубаво да си поема глътка въздух. Искам да зарадвам феновете във Великобритания, които играят голяма роля в моята кариерата. Всеки пък когато играя на родна земя, побеждавам", заяви Джошуа пред "Сън" и добави: "Ще бъде по-добре да се бия с британец, но ако няма такъв шанс, то ще следвам правилата за официалните претенденти. Работата започва отново, защото около месец март ще защитавам титлите си."

"Няма по-сигурно нещо. Мачът си дойде. С кого ще е, ще се реши през следващите месеци. Бъдещ мач с Джошуа зависи и от самия него. Всяка една федерация си има правила. Той е шампион на три федерации. Първа по ред е IBF, на която съм аз, така че той трябва да защити титлата срещу мен. Ако случайно не иска, може да я оваканти и ще играя със следващия в ранглистата. Срещу когото и да се изправя, аз не се притеснявам", заяви Кобрата в отговор на британеца.

Относно стадиона Пулева коментира: "Чудесно! Аз съм готов за такъв мач. Идеално, един месец да вляза в ритъм и после здрава работа."