Българският футболен съюз (БФС) се събира на извънредно заседание на изпълнителното бюро. В него ще вземат участие временно изпълняващият длъжността президент Михаил Касабов, заместниците - Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев, както и още няколко членове.

Тяхната задача ще е да утвърдят официално като селекционер на националния отбор Георги Дерменджиев. Футболните функционери бързат заради малкото време до следващите мачове на "трикольорите", които са на 14 ноември с Хаити и на 17 ноември с Чехия, пише "24 часа".

Отговорникът за националния отбор Йордан Лечков обяви Дерменджиев като национален селекционер, но след това членът на изпълкома и президент на Славия Венцеслав Стефанов възропта срещу това негово решение и попита как той действа еднолично.

Ако всичко е наред при гласуването днес, бившият наставник на Лудогорец и Левски ще встъпи в длъжност и ще може да подпише договора си. 

Заседанието ще стане на фона на това, че по-рано през деня сайтът на БФС се оказа хакнат. При опит да се влезе в страницата излиза опцията за изтегляне на файл с неясно съдържание.