През новата седмица ще бъде обявена поръчката за ст. „Христо Ботев”, като процедурата е готова за пускане през Агенцията по обществени поръчки. Това обявиха от гражданския съвет за Обществена подкрепа и контрол при завършването на стадион „Христо Ботев“.

Ето какво написаха от сдружението:

"Процедурата е подготвена и е готова за обявяване. Съгласно ЗОП (Закон за обществените поръчки), документацията по тази обществена поръчка трябва да се внесе за съгласуване в АОП (Агенция по обществени поръчки). Това ще стане факт днес, четвъртък 18.06.2020.  Срокът за съгласуване от АОП трае три работни дни. Определен процент от изпратените за съгласуване обществени поръчки подлежат на проверка, чийто срок е десет работни дни. От Общината се надяват да не попаднем в тази извадка за проверки и в средата на другата седмица обществената поръчка да бъде обявена официално в сайта на АОП. Публична информация ще бъде качена и на уеб сайта на Община Пловдив.

Въпреки желанието на Община Пловдив за бързо напредване по процедурите за дострояване и ремонт и на двата клубни стадиона, имаме уверението, че забавяне на едната процедура няма да се отрази по никакъв начин на другата, т.е. ако има забавяне с документацията за стадион "Локомотив", това няма да забави и с един ден процедурата за стадион „Христо Ботев“.

 Следващата седмица предстои да се осъществи среща в Община Пловдив между представители на Гражданския съвет и представители на местната власт, ангажирани пряко с процедурата по довършването на стадион „Христо Ботев“.

Шефът на ПИМК: Ще работим 7 дни в седмицата, ако ни възложат стадион "Христо Ботев"