Звездата на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше избран за "Футболист на годината" в България за 2020 година. Капитанът на "смърфовете" триумфира със 158 точки, оставяйки зад себе си Валентин Антов от ЦСКА-София и Антон Недялков от Лудогорец. Това е втора поредна награда от престижната анкета за Илиев, който спечели приза и преди година. Той е вторият футболист на клуба от "Лаута" след Христо Бонев, стигнал до №1 в страната.

95 спортни журналисти от 37 медии гласуваха в 60-ото издание на анкетата "Футболист на годината", организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз. Водещи на събитието са Натали Трифонова и Костадин Крантев. 

Призът за най-красив гол на 2020 година спечели Тодор Неделев, съобщи Sportal.bg. Спорът се реши измежду изпълнения на Ахмед Ахмедов, Георги Минчев, Здравко Димитров, Иван Коконов и Неделев. Призът отиде при звездата на Ботев (Пловдив) след гласуване на феновете. Веднага след това онлайн се включи и новият селекционер на България Ясен Петров.

За най-добър вратар представителите на медиите избраха стража на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, който се включи директно от "Лаута" и изрази щастие от своето първо място.