Новото попълнение на "Лудогорец" Кирил Десподов заяви, че не гледа на преминаването си в Разград като на предателство. Футболист номер 1 на България за 2018 г. ще играе под наем при "орлите" от италианския "Каляри". Тази негова стъпка предизвика негативни коментари от страна на феновете на ЦСКА.

Преди да премине в италианския тим, Десподов беше любимец на "червената" публика и често заявяваше привързаността си към тима от стадион "Българска армия", пише bTV.

"Вие всички знаете, че аз съм професионалист. Играе ми се футбол. Това трябва да се разбере от всички. Не ми се тренира за здраве. Искам да се развивам и тук мисля, че ще мога да се развия. Аз съм на възраст, на която ми се играе, а не да си взимам заплатката само. Мисля, че престоят в чужбина ми се отрази много ползотворно", обясни Десподов по време на официалното си представяне.

"Аз съм професионалист. Трябва да затворим тази тема за ЦСКА. Мен никой от ЦСКА не ме потърси да ме попита дали бих желал да се върна в ЦСКА. Няма как да говорим за предателство. Не съм предал никой. Искам да затворим тази тема.", добави нападателят.

Десподов заяви, че не използва охрана, въпреки явното недоволство на привържениците на "червените".

Той каза, че няма търпение за мачовете на "Лудогорец" в Лига Европа и посочи основните конкуренти на новия си тим в Първа лига.

"Има по-силна конкуренция в първенството. ЦСКА играе добре, "Локо" Пловдив играе добре, "Берое" също играе добре. Има по-силна конкуренция от преди. Предстоят ни много хубави мачове в Лига Европа. Трябва да спечелим повечето от тях, за да излезем от групата", заяви Десподов.