Ботев победи Етър с 2:0 в последния двубой от 17-ия кръг в efbet Лига и записа трета поредна победа под ръководството на треньора Ферарио Спасов. И двете попадения бяха отбелязани от Лъчезар Балтанов, съответно в 48-та и 76-та минута.

Още в третата минута Александър Тонев се опита да затрудни стража на Етър Христо Иванов с удар от около 25 метра. Въпреки че беше силен, изстрелът попадна право в ръцете на вратаря. 

В 7-та минута Светослав Ковачев навлезе навътре от дясното крило и опита късмета си срещу Янко Георгиев, но и този удар беше лесен за вратаря на Ботев. 

Две минути по-късно дойде и първото по-сериозно положение в срещата. След хубава контраатака на пловдивчани Фернандо Виана успя да изведе Тодор Неделев на далечната греда. Неделев залъга двама защитници, но в крайна сметка стреля на сантиметри от десния страничен стълб.

В 15-та минута Балтанов се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Етър, но ударът му с глава мина над вратата на Иванов.

В 29-та минута Световслав Ковачев се оказа свободен на около 25 метра растояние от вратата на Янко Георгиев, но ударът му беше слаб и не затрудни особено стража на домакините.

Резултатът бе открит в началото на втората част. При едно центриране в наказателното поле последва разбъркване, след което Лъчо Балтанов засече топката във вратата - 1:0.

В 74-ата минута Неделев изведе отлично Вутов сам срещу вратаря, но диагоналният удар на атакуващият халф мина покрай вратата.

В 76-та минута момчетата на Ферарио Спасов удвоиха аванса си с гол от засада. След изпълнение на корнер Лъчезар Балтанов успя да добута топката във вратата на Христо Иванов, но вратарят изби, след като беше минала гол линията. Първоначално попадението не беше признато, след като страничния съдия вдигна засада, но след бурна реакция на играчите на Ферарио Спасов попадението все пак беше зачетено.

В 86-та минута Етър имаше шанс за почетен гол. Милчо Ангелов се извиси на задната греда след изпълнение на корнер. Ударът му обаче мина доста над вратата. 

Три минути по-късно Вутов се отчете с нов голям пропуск. След огромна грешка на Иван Иванов в собственото си наказателно поле Антонио Вутов стигна до топката, но пропусна от близка дистанция.

В крайна сметка Ботев записа победа и се изкачи до 9-та позиция в класирането, с актив от 19 точки, а Етър остана на 10-то място със 17 пункта.