Ботев Враца разби Ботев Пловдив с 3:0 в трети мач от 12-я кръг на efbet Лига. С поражнието пловдивчани показаха, че уверено са се насочили към абсолютноот дъно.

Първият точен удар в мача дойде в 3-ата минута. Тодор Неделев центрира опасно от свободен удар и Кристиан Димитров засече с глава, но стражът Костов улови.

В 22-та минута топката се озова в Лазар Марин на границата на малкото поле. Той хладнокръвно стреля слабо по земя и отното врачанският вратар спаси.

В 33-та минута "канарчетата" останаха с 10 души на терена. Еберт Кардосо свали откъсващия се сам Даниел Гено и бранителят бе декориран в червено.

Десет минути по-късно Тодор Неделев центрира с в наказателното поле от фаул, но Костов улови миг преди Кристиан Димитров да засече топката с глава.

След паузата домакините натиснаха пловдивчани. Домовчийски можеше пръв да отбележи. Нападателят пое топката на границата на наказателното поле, нагласи си топката и отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Янко Георгиев.

В средата на частта врачани изиграха силни десет минути, в които разглобиха съперника отбелязвайки три безотвени гола. Първо В 68-ата минута Петър Атанасов центрира отляво, топката мина над Домовчийски, но тя попадна у оставения абсолютно сам Даниел Генов, който не сбърка - 1:0. След три минути Атанасов удвои след двой подаване с Домовчийски и хубав удар по земя. В 78-ата минута отново Атанасов направи резултата класически.

След срещата феновете на "канарчетата" накараха играчите да съблекат екипите си заради бездушната си игра.