Боби на изпроводяк: Нямам вина! На мен 6 гола не са ми вкарвали!

Боби на изпроводяк: Нямам вина! На мен 6 гола не са ми вкарвали!

Бившият президент на БФС - Борислав Михайлов застана пред медиите, след като подаде своята оставка пред Изпълкома на футболната федерация. Той посочи, че не е подал оставката си като президент на БФС заради искането на премиера Бойко Борисов, а защото търпението му се е изчерпало.

"14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може би съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща, които вкараха много напрежение. Предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и моите колеги да работят на спокойствие. В деня на мача се видях със спортния-министър и на другия ден прочетох какво се е написало. Но няма нищо общо едното с другото. Никой не разбра, че оставка не се приема. Това не се обсъжда въобще.

За 14 години имам някаква вина за случилото се. Състоянието на българския футбол е общо понятие. Футболният съюз е регулатор. Ние целим обезпечаването на националния отбор и администрацията. Футболът се прави в клубовете, школите и т.н.

Аз като бях вратар 6 гола в националния отбор не са ми вкарали със сигурност. Има моменти , в които търпението се изчерпва и ето ме тук пред вас", коментира Михайлов.

"Много голяма роля за тази истерия дойде от Англия. Знаете, че написах две писма. Написах им, че България не е расистка държава. Специализирани структури дават информация дали нещо се е случило. Темата за уговорени мачове се преекспонира от 15 години. 48 сигнала имаше преди до УЕФА, сега са само 3. Работи се и за това нещо от футболния съюз.

Не е моя работа да цитирам работата на органите на реда. Вие може да ми търсите отговорност. Няма нищо за мача с Естония преди години. Какво имаме ние общо със съдията, който тогава даде 4 дузпи. Имаше разследване на ФИФА, няма доказателства за нищо. Нося отговорност пред всички делегати, които ме избират с мнозинство над 80 процента последните 4 мандата".

"Много неща се промениха към хубаво. Аз нямам никаква вина, че резултатите са слаби. Нека не се връщаме към нещата, които трябва да прави един президент. Идва момент, в който на човек му писва."

"Трудно мога да кажа, коя е най-голямата ми грешка, може би че съм много добър. Сега ще си почина, ще ходя на риба и на лов.", добави още Борислав Михайлов.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Честито!

Ивет Лалова роди момче

Лекоатлетната Ивет Лалова роди първото си дете. Бебето е момче и носи
Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов бе на официално посещение
Двама съотборници от клуб от Висшата лига са задържани по подозрение, че са
Христо Стоичков става дядо на момче. Това стана ясно от видео на парти за
Руската волейболистка, кандидат-майсторът на спорта Арина Михайлина почина на
Билетите за реванша между Ботев Пд и ЦСКА за Купата на България в Пловдив се