Англия победи България с 4:0 в европейска квалификация от група "А", която се игра на "Уембли".Така се сбъднаха прогнозите на английската преса. Две грешки и две дузпи поставиха българите на колене. На два пъти играчите на Балъков бяха близо до гола, но липсата на концентрация и добрите намеси на Пикфорд не позволиха това да се случи.

Двубоят започна изненадващо с по-опасно положение пред вратата на домакините. Вандерсон получи Марселиньо, но ударът му не затрудни Пикфорд. Последваха минути на пълна доминация на англичаните във владеенето на топката, но „трикольорите’ се бранеха добре. В 19-та минута попадение на Хари Кейн бе правилно отменено заради засада.

Пет минути по-късно дойде и безумна грешка при изнасянето на топката от наша страна, която доведе до гол за Англия. Пламен Илиев не подаде точно към Божиков и пасът му бе пресечен от Стърлинг, който намери Кейн и нападателят на Тотнъм не сгреши – 1:0.

В 31-та минута Галин Иванов имаше шанс да изравни след удар с глава, но ударът му не бе достатъчно силен.

В минутите до края на частта домакините доминираха тотално, повече попадения обаче не паднаха.

Второто полувреме, по подобие на първото, започна с отлична възможност за гол за България. Вандерсон получи в наказателното поле и от малък ъгъл шутира мощно, но стражът на англичаните се намеси добре. Така вместо да изравним след остра контраатака се стигна до дузпа за домакините. Бодуров повали Рашфорд в наказателното поле, а Хари Кейн бе безпощаден от бялата точка – 2:0.

В 55-ата минута подарихме още един гол на Англия. Николай Бодуров направи груба грешка и позволи на Рашфорд да отнеме топката. Той от своя страна подаде към Кейн, който проби и центрира остро към Стърлинг и резултатът придоби класически вид.

15 минути по-късно се стигна до втора дузпа за състава на Гарет Саутгейт. Отново Хари Кейн се нагърби с изпълнението и грешка нямаше – 4:0.

До края уникално спасяване на Пламен Илиев предотврати  пето попадение във вратата ни.