България победи 1:0 Чехия на националния стадион "Васил Левски" в последен двубой от европейските квалификации за Евро 2020. По този начин "Лъвовете" прекъснаха черна серия от 12 поредни мача без успех. Единственото попадение в срещата бе дело на Васил Божиков.

Двубоят стадион "Васил Левски" се игра пред празни трибуни заради наказанието от УЕФА след скандалите с проявата на расизъм по време на мача с Англия.

Още в 7-ата минута България пропусна да излезе напред в резултата. Дълго подаване към Ивелин Попов го намери зад отбраната, но капитанът остави топката на Десподов, който надбяга защитата на гостите. Крилото обаче сбърка с подаването си към Попето и беше пропуснаха отлична възможност за гол. При следващата атака Георгиев трябваше да се намесва. Той спаси удар на нападателя Ондрашек.

В 20-ата минута последва разбъркване пред вратата на Георгиев, след което топката беше изчистена далеч, а при последвалата контраатака Вандерсон не успя да изведе Десподов, въпреки "лъвовете" бяха с числено предимство 2:1 в тази ситуация. Десет минути по-късно Попов излезе зад защитата, но вместо да опита да прехвърли излезлия напред вратар Коларж се заби, след което пробва удар отдалеч, но без да затрудни стража на гостите.

В 36-ата мин Сучек опита да преодолее Георгиев с далечен удар, но българският страж изби в корнер. 

В 45-ата мин Вандерсон проби отдясно, Ивелин Попов бе на изгодна позиция и вдигна ръце в очакване на топката, но след средно отиграване между удар и пас възможността не бе оползотворена.

Второто полувреме започна с жълт картон за Георги Костадинов, който извърши нарушение близо до наказателното поле на Георгиев. Последва опасно центриране, което не беше засечено от нито един играч на чехите. 

В 56-ата минута България излезе напред в резултата. Кирил Десподов центрира, а централният бранител Божиков прати топката в мрежата след удар с глава.

Няколко минути по-късно "трикольорите" пропуснаха да удвоят. Първо Занев не успя да намери връхлитащия Ивелин Попов в малкото наказателно поле, което не се хареса на капитана. Секунди по-късно родната десетка свали топката с глава на Костадинов, който от няколко метра прати топката над гредата.

"Лъвовете" започнаха да играят на контраатака, но бързият Десподов беше фаулиран лошо и след това заменен от Божидар Краев. Тодор Неделев пък влезе на мястото на Вандерсон.

Чехите опитаха да върнат попадението, като между 80-ата и 85-ата минута имаха четири възможности. Вратарят Георгиев два пъти показа добър рефлекс и изби в корнер удари от 20 метра на Дарида, а Соучек и Долежал направиха два сериозни пропуски в наказателното поле.