България приема Беларус в последна проверка преди ключовия плейоф в Лигата на нациите срещу Унгария. Двубоят е от 17:00 часа днес.

Селекционерът Георги Дерменджиев ще има възможност да провери определени играчи, на които може да разчита на 26 март, както и да направи последни експерименти около тактиката за решаващата битка.


Тъй като това не е официална дата на ФИФА, треньорът няма да може да използва много от основните си футболисти, които влизат в неговите сметки. Така днешният мач ще е по-скоро експеримент, отколкото реална проверка. Шанс ще получат играчи, които по принцип са по-назад в списъка на наставника, но с добро представяне може да се придвижат напред в сметките му.

Любопитен момент около мача е евентуалният дебют на Футболист №1 на България Димитър Илиев с националната фланелка. Почти сигурно той ще започне като титуляр и ще действа зад нападателя, който пък се предполага, че ще бъде Исмаил Иса.

Другите избраници на Георги Дерменджиев се очаква да бъдат Георги Георгиев на вратата и Андреа Христов, Стефан Велков, Петър Занев и Иван Горанов в отбрана. Георги Миланов и Кристиан Малинов ще действат в средата на терена, а на двете крила се очаква да бъдат Галин Иванов и Мартин Минчев.