Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ коментатор Гари Невил говори за расисткия скандал, който се разрази по време на дербито на Манчестър снощи. Въпреки победата на "червените дяволи" много от коментарите за срещата бяха с акцент скандала. Невил коментира феновете на България, които са изразили расизъм в мача на "лъвовете" с Англия.

На стадиона на “Сити” “Юнайтед” победи с 2:1. Бразилският футболист на “червените дяволи” бе обиждан заради цвета на кожата си от привърженик на “гражданите”. Това се случи при изпълнение на ъглов удар от Фред. Той бе обстрелван и с предмети от трибуната.

41-годишен привърженик на “Манчестър Сити” бе арестуван заради инцидента. Английската асоциация също стартира разследване по случая.

"Ние съдим българите, които идват, и яростно ги атакуваме. Тези 30, 40 привърженици от България, които демонстрираха расизъм към английските играчи в този мач. Това не се случва само в България. Случва се в нашата страна, в нашето първенство. Ние винаги съдим другите страни за това как се справят с расизма, но ние също не се справяме добре”, коментира още той.