Глух американец заведе съдебно дело срещу най-големия света порносайт PornHub понеже в повечето клипове, качени в този уеб портал, няма субтитри.

Поради липсата на субтитри мъжът не може да разбере какво си говорят актьорите в сцените. Както съобщиха редица медии, глухият американец Ярослав Сурис (Yaroslav Suris) е указал в съдебния иск, че политиката на този сайт нарушава неговите човешки права и е в разрез с федералния закон на страната.

Да отбележим, че през 1990 година в САЩ влезе в сила закон за защита на хората с ограничени възможности. Според американеца уеб порталът PornHub нарушава този закон.

Мъжът поясни пред медиите, че има акаунт в PornHub, за който плаща редовно и представи банково излечение. Само че той не може изцяло да се наслаждава не предлаганите филми, за които си е платил, понеже повечето клипове в PornHub нямат субтитри и той не може да разбере диалозите.

Сурис заяви, че ще иска от съда всички клипове и филми в PornHub да имат субтитри. И още, той иска солидна парична компенсация, която да обезщети нанесената му морална вреда и щета. Сумата поискана в съдебния иск не се съобщава, пише kaldata.com.

Вицепрезидентът на PornHub Кори Прайс моментално отговори на ищеца. Собственикът на този ресурс поясни, че в сайта има специален раздел, в който всичките видеа имат субтитри. Към днешен ден в този каталог са включени 410 еротични филма за възрастни със субтитри.